…
30 Haziran 2022, Perşembe Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN’ın 30 Haziran Ulusal Koruyucu Aile Günü Mesajı;


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelge ile 30 Haziran tarihi "Koruyucu Aile Günü" olarak kabul edilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından Koruyucu Aile uygulamasının yaygınlaşması için, uzun yıllardır, çok titiz çalışmalar yürütülmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır.

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak "Her çocuğun bir ailesi olmalı" ilkesiyle, sessiz kalplerin sesi oluyor; sevgiyle kurulan yuvalarda, çocuklarımızı can bağından aileleriyle buluşturmaya devam etmekteyiz.

Ülkemizin geleceği olan nesillerimize sahip çıkmak ve onları daha mutlu yarınlara hazırlamak için Koruyucu Aile Hizmetini büyütmeyi ve daha yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız.

Bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde yaşayabileceği ailelere kavuşmaları ümidi ve gayretiyle, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutluyor, İlçemizde ve ülkemizin dört bir yanında Koruyucu Ailelik yapan bu gönlü zengin ailelerimize şükranlarımı sunuyorum.