…
09 Mayıs 2022, Pazartesi Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN’ın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı


Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri, Ülkemizde ve dünyada engellilerin sosyal ve ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacıyla Engelliler Haftası olarak anılmaktadır.
Bakanlığımız engellilerin eğitim, sağlık, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama katılımda fırsat eşitliğine vurgu yapan politikalara öncelik vermektedir. İl Müdürlüğü bu hedeflere ulaşmak ve engelleri ortadan kaldırabilmek için erişilebilirlik başta olmak üzere birçok çalışmalar yürütmeye ve farkındalık eğitimleri vermeye devam ediyoruz.
Sağduyulu, haklara saygılı ve yardımlaşmayı seven bir toplum olarak; engellilerin sorunlarını paylaşmak onlarla birlikte aşmak; hepimizin ortak görevi olmalıdır.
Sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, toplumumuz için birer güç kaynağıdır. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, herkes kadar başarılı, herkes kadar üretken olabildiklerini kanıtlayan engelli bireyler; spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kazındıkları başarılar ile toplumun geneline de örnek olmaktadırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası'nın toplumumuzda engelli bireylere karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.