…
18 Mayıs 2022, Çarşamba Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıldönümü Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı


19 Mayıs 1919, Aziz milletimizin, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği bir tarihtir.
 
19 Mayıs’ ta, Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş birlik ve beraberlik içerisinde cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla da taçlanmıştır.
 
Bu kutlu mücadelenin sembolü olan 19 Mayıs'ın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin bir göstergesidir. Ülkemizi yeni ufuklara gençlerimizin fikirleri, buluşları, düşünceleri, azim ve kararlılıkları taşıyacaktır. Gençlerimizin, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip bireyler olarak yetişmeleri, geleceğin dünyasında söz sahibi olmaları en büyük arzumuzdur.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum.