…
01 Aralık 2023, Cuma Bursa, Türkiye

İl Müdürümüz Faruk UYSAL’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


3 Aralık Dünya Engelliler Günü; ülkemizde ve dünyada engellilerin yaşam kalitesini yükseltecek, hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur.

Bakanlığımızca her yıl daha aktif bir süreç yürütülerek; engelli çocuklarımızın eğitimlerine destek olunmakta; engelli vatandaşlarımızın sağlık, bakım, koruma hizmetlerinin sağlanması adına resmi ve özel bakım merkezleri açılmakta, buralarda engellilerimizin ihtiyaçları karşılanırken toplumsal hayata katılımlarına da destek olunmaktadır. Yaşadıkları ortamlarda aileleri yanında bakılmakta olan engelli vatandaşlarımıza bakım hizmetlerinin sunulması adına da maddi olarak destek sağlanmaktadır.

Türkiye Yüzyılı’nda hayatın her alanında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli bireyler; önlerine çıkan zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında elde ettikleri nice başarılarla bizleri gururlandırmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün öncelikle kalplerdeki engellerin kalkmasına vesile olmasını diliyor, engelli vatandaşlarımıza ve onlara büyük bir özveri ile destek olan ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.