…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Haziran 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

İl Müdürlüğümüzün ASDEP Çalışmaları Devam Ediyor


Bakanlığımız tarafından yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında, aile yapısını korumak ve güçlendirmek amacıyla İlimizde saha çalışmaları gerçekleştirilmeye devam ediyor.

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, bu ihtiyaçlara göre sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanmalarının sağlanması amacıyla rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren Bakanlığımızca 81 ilde uygulanan bir programdır.

Bu program sayesinde, ihtiyaç sahibi haneler başta olmak üzere tüm hanelere ziyaretler gerçekleştirilmekte ve ailelere kendi ortamlarında destek sağlanmaktadır. ASDEP ile nihai olarak, vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kendilerine yeter hale getirilmeleri ve bu kapsamda aile yapısının ve değerlerinin korunması ve güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Mayıs ayının son haftasında, 11 sosyal hizmet merkezlerimizce ASDEP kapsamında saha taramaları yapılmıştır. Osmangazi, Yenişehir, Karacabey, Gürsu, Gemlik, Orhaneli, Orhangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezlerimiz, hane, muhtar, rehber öğretmen ve kurum ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmiş ve gerekli destekleri sağlamıştır.

Bu ziyaretler sırasında, ailelerin sosyal yardım ve hizmet ihtiyaçları belirlenmiş, ihtiyaç duydukları alanlarda rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulmuştur. Ayrıca, diğer kamu hizmetlerinden yararlanmaları için gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.