…
…
…
…
…
…
…
28 Şubat 2024, Çarşamba Bursa, Türkiye

İl Engelli Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi


Engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılımını sağlamak, haklarını korumak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU başkanlığında İl Müdürümüz Faruk UYSAL koordinesinde ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üniversiteler, Kamu Kurumu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla İl Engelli Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Bakanlığımızca engelli bireylerin huzur ve refahlarını iyileştirmeye yönelik olarak Evde bakım ve sağlık hizmetlerinden resmi ve özel bakım merkezlerine, erişebilirlik ve engelsiz kentler vizyonundan özel eğitim ihtisaslaşmış kurumlara, ücretsiz seyahat hakkından yasal indirimlere, engel durumuna uygun sosyal yardımlardan aile desteklerine, istihdamdaki artışlardan vergi ve harç indirimlerine kısacası hayatın her alanındaki düzenlemeler ve hizmetlere dair detaylı bir bilgilendirme yapıldı.

İl Müdürlüğümüz ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin sunumlarının ardından alanda faaliyet gösteren STK’ların görüşleri alındı.

Engelliliğin, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husus olduğu ifade edilerek yürütülen faaliyetlerin işlevselliğinin artırılması konularında görüş paylaşımında bulunuldu. Bir sonraki toplantıya dair gündem belirlendi.