…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Hepimiz Farklıyız, Farklılıklarımızla Bir Bütünüz ve Birlikte Daha Güçlüyüz


İl Müdürlüğümüzce 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engelli bireylerin sorunlarına insan odaklı ve hak temelli bir anlayışla kalıcı çözümler üretebilmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla hafta boyunca etkinlikler planladık.

Etkinliklerimiz 10 Mayıs 2024 Cuma Günü İl Müdürlüğümüz koordinesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli bireylerin katılımıyla gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşü ile başladı.

Bando gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte “Engel Olma Farkında Ol”, “Biz Birlikte Güçlüyüz”, “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok”, yazılı dövizler ile engellilerin sorunlarına dikkat çekildi.

Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende İl Müdürümüz Faruk UYSAL ve Dağlama Sanatçısı Muharrem CANDAN haftanın önemini ifade etmek ve toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırmak amacıyla birer konuşma gerçekleştirdiler.

İl Müdürümüz Faruk UYSAL hitaplarında; Sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımızın, toplumumuz için birer güç kaynağı olduğunun bilinciyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan bahsederek küçük bir tebessüm, sıcak bir dokunuş ve tek bir adımla dünyayı değiştirebileceğimizi ifade etti. Sevginin, gönül birliğinin ve anlayışın aşamayacağı hiçbir engel olmadığını dile getirdi.

Tören birlikte engelsiz yarınlar temennileri ile son buldu.