…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2022, Salı Bursa, Türkiye

Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok


10-16 Engelliler Haftası etkinlikleri “Hayaller Engelsizdir’ yürüyüşü ile başladı.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce 10 Mayıs 2022 Salı günü engellilere yönelik toplumsal bilinci artırabilmek ve farkındalık oluşturabilmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.
 
Çocuklarımızın bando gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte “Engel Olma Farkında Ol”, “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok”, yazılı dövizler ile engellilerin sorunlarına dikkat çekildi.
 
25-26 Dönem Milletvekili Sayın Bennur Karaburun, engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları, engellilerimiz ve yakınlarının katılımı ile Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
 
Törende İl Müdürümüz,  Muhammer DOĞAN ; “Engelli bireylerimiz, engelleri aşmak için her gün tazelenen gayretleri ile ailelerimiz ise gösterdikleri fedakarlıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Geleceğe dair ümitlerimizi yeşertiyor, bize cesaret aşılıyorlar.  Bizlere düşen onları anlamak, hayatlarını kolaylaştırmak, gündelik hayatlarında önlerine çıkan her türlü engeli ortadan kaldırarak her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmektir” dedi. Toplumsal duyarlılık için balonlar hep birlikte gökyüzüne bırakıldı.
 
Ardından Sayın Valimiz Yakup CANBOLAT’ı,  İl Müdürümüz Muhammer Doğan, engelli öğrencilerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile birlikte makamında ziyaret etti.
 
Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde “Özel Ellerden Göz Nuru Eserler” sergisi gerçekleştirildi.  Açılışı İl Müdürümüz Muhammer Doğan tarafından gerçekleştirilen sergide İl engelli bireylerin yapmış oldukları eserler ziyaretçilerden tam not aldı.
 
Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Merkezinde birlikte güçlüyüz buluşması gerçekleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, engeli bireyler aileleri ve vatandaşlar katıldığı program, bando gösterisi ile başladı. Yetenek çadırlarında sergilenen atölye çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sokak oyunlarının oynandığı programda kılıç kalkan, Hacivat Karagöz ve Mehteran gösterileri ile eğlenceli anlar yaşandı, engelli bireyler ve katılımcılar moral depoladı.
Farkındalık etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecektir.