…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Aralık 2023, Salı Bursa, Türkiye

Hanımefendi Beyhan DEMİRTAŞ’ın himayelerinde 300. Çocuğumuzun Koruyucu Aileye Yerleştirilmesi Vesilesiyle Program Gerçekleştirildi


Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ’ın eşi Hanımefendi Beyhan DEMİRTAŞ’ın himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Koruyucu Aile hizmetinin yaygınlaştırılması ve konu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 300. çocuğumuzun koruyucu aileye yerleştirilmesi vesilesiyle program gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının aile odaklı hizmetlerin artırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen programda; Sayın Valimizin eşi Hanımefendi Beyhan DEMİRTAŞ, Vali Yardımcısı Sultan DOĞRU, İl Müdürü Faruk UYSAL ve Bursa Koruyucu Aile Derneği Başkanı Burçin ALPACAR, Evlat Edinme Derneği Başkanı Sinem DENGE ve Koruyucu Aileler katılım sağladı.

Hanımefendi Sayın Beyhan DEMİRTAŞ hitaplarında; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın muhterem eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde 2012 yılında başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamındaki Koruyucu Aile uygulamasının 11 yılda epey yol kat ettiğini ve bunun çok sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarının devletimiz tarafından karşılandığını, tek eksiklerinin başlarını okşayacak sıcak bir aile olduğunu belirtti. Sizler bunun bir örneği olarak evlatlarımızı kucaklamışısınız ifadesinde bulunarak “Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır" hadisi şerifini hatırlattı. Birçok aileye örnek teşkil eden koruyucu ailelerimize yüce gönüllülükleri için teşekkürlerini sundu. Tüm çocuklarımızın sıcak yuvalarına kavuşması temennisi ile Koruyucu ailemize ve yavrumuza huzurlu mutlu uzun bir ömür diledi.

Vali Yardımcısı Sultan DOĞRU; Ülkemizde hızla yaygınlaşmakta olan koruyucu aile modelinin, koruma altına alınan çocuklar adına kuruluş bakımı yerine sunulan alternatifler içerisinde kuşkusuz en sağlıklı bakım modellerinden biri olduğunu ifade etti. Koruyucu aile olmayı kabul ederek çocuklarımızla sevgilerini paylaşan ve hayatlarına yön veren koruyucu Ailelere “Siz Bizim Kahramanlarımızsınız” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Faruk UYSAL; 2023 yılı itibariyle toplamda 253 aile yanında 299 çocuğumuzun bulunduğunu, bugün de 300'üncü çocuğumuzu koruyucu aile yanına yerleştirmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde hayatını sürdürebileceği ailelere kavuşmaları umudu ve gayretiyle koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diledi.

Bursa Koruyucu Aile Derneği Başkanı Burçin ALPACAR, Çocuklarımıza yaşattığınız ve yaşatacağınız sıcak aile ortamında onların sevgiyle ve güvenle büyümelerine tanıklık etmek sizler kadar bizleri de oldukça mutlu ediyor diyerek derneğin faaliyetlerinden bahsetti.

Tören Özne Çocuk Yaşam Merkezinin düzenlediği “Anne Çocuk Korosunun“ seslendirdiği şarkıların ardından Koruyucu Aile sözleşmesinin imzalanması ve 300. Çocuk adına sunulan plaket takdimi ile son buldu.