…
…
…
…
…
…
…
07 Eylül 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Güçlü Aileler İçin ASDEP


Kırmızı Yelekli" Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelimiz, ailelerin sosyal yardımlar ve hizmetlerle ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek, bu konuda bilgilendirme yapmak ve Bakanlığımızın sunduğu hizmetleri tanıtarak çözümler sunmak amacıyla çalışmaya devam ediyor. ASDEP kapsamında yapılan bu çalışmalar, toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyerek, ailelerin sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesine önemli katkı sağlamaktadır.
Bakanlığımız tarafından 81 ilde uygulanan ASDEP çerçevesinde, Gemlik, Karacabey, Yenişehir, İnegöl, Yıldırım ve Orhangazi Sosyal Hizmet Merkezlerimiz tarafından hane ziyaretleri gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerde, uzman personelimizce ailelerin yaşam koşullarını yerinde değerlendirilerek ihtiyaçları tespit edildi ve uygun hizmetlere yönlendirildi. Hanelerde yapılan incelemeler sonucunda sosyal yardımlar, psikososyal destek, aile içi iletişimin güçlendirilmesi
gibi birçok konuda rehberlik ve danışmanlık hizmeti sağlandı. Ziyaretlerde “Güçlü Aileler Güçlü Toplum” ilkesi ile toplumun her kesimine yönelik çalışmalarını sürdüren Bakanlığımızın sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.