…
03 Eylül 2024, Salı Bursa, Türkiye

Güçlü Aile, Güçlü Yarınlar;Aile Danışmanlığı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın “Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda aile içi ilişkileri güçlendirmek ve sorun çözme kapasitelerini artırmak amacıyla Aile Danışmanlığı Hizmeti 81 ilde ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Bu kapsamda , bireylerin ve ailelerin yaşadığı zorluklara çözüm bulmalarına yardımcı olmak amacıyla Gemlik Sosyal Hizmet Merkezimizce Eylül Ayının ilk haftasında da aile danışmanlığı hizmeti sunulmaya devam etmektedir.
Aile Danışmanlığı hizmet kapsamında;
Eşlerin Aile İçi İletişim ve İlişki Destekleri: Eşlerin aile içi iletişim, ilişki ve diğer konularda yaşadıkları sorunlarla baş etmelerine destek olmak, iletişim, aile içi çatışmaları çözme, stresle başa çıkma ve sorun çözme becerilerini artırmak amacıyla sunulmaktadır.
Boşanma Süreci Danışmanlığı: Boşanma sürecinde olan çiftlerin bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetebilmeleri için Boşanma Öncesi, Sürecinde ve Sonrası üç aşamalı danışmanlık hizmeti sunulmaktadır:
Bireysel Danışmanlık: Bireylerin kişisel sorunları ve duygusal zorluklarıyla baş edebilmeleri için bireysel destek verilmektedir.
Aile Danışmanlığı hizmetinden, İl Müdürlüğümüz, Sosyal Hizmet Merkezlerimiz ve e-Devlet üzerinden başvuruda bulunarak yararlanabilirler.