…
…
…
…
…
…
…
…
…
29 Haziran 2022, Çarşamba Bursa, Türkiye

Geleceğime Işık Tut, Koruyucu Ailem Ol


Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz himayesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Uludağ Sanat Derneği işbirliği ile “Geleceğime Işık Tut, Koruyucu Ailem Ol” farkındalık konseri düzenlendi.

Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Bursa Valisi Sayın Yakup CANBOLAT’ ın Eşi Hanımefendi Sayın Ayşegül CANBOLAT, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer DOĞAN ve eşi Sema DOĞAN, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanat sever katılım sağladı.

Koruyucu Aile hizmeti hakkında bilgilendirme yapılan gecede koruyucu ailelerimiz deneyimlerini paylaştılar.

Koruyucu Aile Dernek Başkanı ve koruyucu ailemiz Burçin ALPACAR ARDA; "Çocuğunuzun ilk gözlerini gördüğünüz an işte mucizedir. Biz bir şey yapmıyoruz onlar bize hayatı veriyorlar. İstiyorum daha çocuk kalbi daha çok ebeveynle buluşsun. Gerçek ebeveynlik bir çocuğun kalbinin peşinden gidebilmektir. Bu sizin kalbinizin yolculuğu hepinizi aramıza bekliyorum" dedi.

Koruyucu Ailemiz Olan Koro Şefi Hilmi BOZDEMİR ve eşi Nurcan BOZDEMİR; koruyucu aile olmaya nasıl karar verdiklerini, koruyucu aile statüleri tanımlandıktan sonra neler hissettiğini ifade ettiler. Konser amacına ulaşarak tüm çocuklar bir aileye kavuşması temennisinde bulundular.

İl Müdürü Muhammer DOĞAN hitaben, “Hayat her zaman bizler için eşit şartlar sunmayabiliyor. Adil ve mutlu bir hayat, herkesin, ortak paydası olsun isteriz. Buna, maalesef, tek başına hiçbirimizin gücü yetmiyor. Ama gücümüzün yeteceği bir şey var. O da, her insanın, değiştirebileceğimiz bir dünya olduğunu, anlamak. Bir insana elinizi uzattığınızda, tüm hikâye baştan kaleme alınıyor. Umutsuzluğun yerini umut, yalnızlığın yerini, güven duygusu, gözyaşının yerini, tebessüm alıyor. En karanlık noktada, bir çocuğa ışığıyla gidenler, o çocuğun ruhunu aydınlatıyor. Sonra o çocuğun büyüdüğünde, kendisine verilmiş bu hediyeyi, başkalarına verdiğini görüyorsunuz. Çünkü iyilik gören iyilik yapar. O nedenle gelin, her çocuğun bir ailesi olana kadar, var gücümüzle çalışalım. Bu duygularla programımıza teşrif buyuran başta Saygıdeğer hanımefendi olmak üzere tüm misafirlere saygılarımı sunuyorum. Programda emeği geçen, Büyükşehir Belediyemize, Koruyucu Aile Derneğimize ve Başkanına çalışma arkadaşlarıma, Uludağ Sanat Derneğine Sevgili Hilmi Bozdemir beye şükranlarımı sunar iyi eğlenceler dilerim” dedi.

Türk Sanat Müziğinin en güzel şarkılarını seslendirildiği konserde Şef Hilmi Bozdemir yönetimindeki Uludağ Sanat Derneği Müzeyyen Senar Korosu; “Her Çocuğun Bir Koruyucu Ailesi Olmalı”, “Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkıdır” yazılı pankartlarla sahneye çıkarak tüm dinleyenleri koruyucu aile olmaya davet ettiler.