…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Mart 2022, Perşembe Bursa, Türkiye

Geçmişten Geleceğe Köprü Ulu Çınarlarımızın Haftası Kutlu Olsun


18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası olması münasebetiyle İl Müdürlüğümüzce hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sayın Valimiz Yakup Canbolat ve Eşi Hanımefendi Ayşegül Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve eşi Sevinç Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ve eşi, İl Müdürümüz Muhammer Doğan ve eşi Hasan Öztimur Huzurevi’nde düzenlenen programda büyüklerimizle bir araya geldiler. Sayın Valimiz  huzurevi sakinlerimiz tarafından hazırlanan el emeği eserler sergisini gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Büyüklerimizi odalarında ziyaret ederek sohbet etti ve Yaşlılar Haftası'nı kutladılar.

18- 24 Mart Yaşlılar Haftasında kıymetli büyüklerimiz için kuruluşlarımızda gerçekleştirilen programlar;

18 Mart Cuma

İznik Ülker Aktar Huzurevi ve Yenişehir Huzurevimizde Yaşlılara Saygı Haftasının başlangıç günü olan 18 Mart tarihinin Çanakkale Zaferinin Yıl dönümü olması nedeniyle tüm şehitlerimiz ve kuruluşumuzda kalırken ebediyete intikal eden yaşlılarımız için Mevlidi Şerif okutuldu ve dualar edildi.

Hasan Öztimur Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi sakinlerimiz İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN ile birlikte Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda sahnelenen ”Keşanlı Ali Destanı” tiyatro gösterisini izlediler. Hayatın her alanına katılım sağlayarak “kaliteli yaşamayı hedefleyen etkinlikte tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle geleceğe ışık tutan değerli büyüklerimiz ile birlikte keyifli zaman geçirildi.

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevimizde Yaşlılar Haftası kutlama programı gerçekleştirilerek çiçek takdim edildi.

21 Mart Pazartesi

Hasan Öztimur Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi; Mudanya Göynüklü Dede Torun el ele Fidan dikimi gerçekleştirildi. Yaşlılarımız ve Dr. Rüştü Burlu Çocuk Evleri Sitesi, Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk evleri Koordinasyon merkezi çocuklarımız “Geleceğe Nefes“ olmak için fidanları toprakla buluşturdu. Kızılay Mudanya Altıntaş Kampında öğle yemeğinde dede torun buluşması gerçekleştirildi.

Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde yaşlılarımız ile bir araya gelerek sohbet programı gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Tecrübelerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz yaşlılarımızın yaşam memnuniyetini arttırmayı amaçlayarak yemek programı gerçekleştirildi.

22 Mart Salı

Hasan Öztimur Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi; Vali Yardımcısı Sn. Halil Serdar CEVHEROĞLU, İl Müdürümüz Sn. Muhammer DOĞAN ve Hayırsever Sn. Hasan ÖZTİMUR' un katılımıyla Hasan Öztimur Huzurevinde kalan yaşlılarımız ile Sadettin Türkün Ortaokulu öğrencileri Dedem-Nineme Mektuplar projesi vesilesiyle bir araya geldiler. İki yıldır devam eden proje kapsamında mektuplaşan öğrenciler ve huzurevi sakinlerimiz ilk defa yüz yüze görüşme gerçekleştirerek birbirlerine hediyelerini takdim ettiler. Nilüfer Halk eğitim koro ekibi müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde hizmet alan büyüklerimiz Yenişehir Kaymakamlığını ziyaret ederek Sayın Kaymakamımız Rahmi Köse ile sohbet ettiler.

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi sakinlerimiz kendileri için düzenlenen programda Yıldırım Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Ekibi tarafından seslendirilen Türk Sanat Müziğinin eserleri ile gönüllerince eğlendiler.

23 Mart Çarşamba

Hasan Öztimur Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezimiz düzenlediği Bursa Kent Müzesi ziyareti ile  kentimiz tarihi ve kültürel zenginliklerini yaşlılarımıza tanıttı.

Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz kuşaklararası buluşma programı ile yaşlılarımız anaokulundaki minik yürekler ile bir araya getirdi. Buluşmada geçmişten günümüze ışık tutan yaşlılarımız anılarını minikler ise hayallerini paylaşarak zamanda yolculuk yaptılar.

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezimizde El Sanatları Öğretmeleri ile bir araya gelen büyüklerimiz kişiye özel kokulu taş ve sabun yaparak hediyeleştiler.

İznik Ülker Katar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi; yaşlılarımız için toplu doğum günü kutlaması gerçekleştirilerek pasta kesildi.

24 Mart Perşembe

Hasan Öztimur Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezimizi Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ziyaret ederek Bölge Müdürü Sayın Mustafa Ülküdür ve İl Müdürümüz Muhammer Doğan “Ulu Çınarlarımız” ile birlikte günün anısına huzurevi bahçemize fidan diktiler.

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Yaşlıları ile Yetişkin Gençler Bocce Dostluk Maçı gerçekleştirildi. Kazanın centilmenlik ve kardeşliğin olduğu müsabakanın akşamında büyüklerimiz için Berberler Odası işbirliği ile eğlence tertip edildi.

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi İnegöl Belediyesi Doğa Sporları Turizm Merkezi ( Dostum) işbirliği ile yaşlılarımızın kısa mesafeli  “Sağlıklı Yaş Al” doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleri, Ulu Çınarlarımızın Haftası Kutlu Olsun