…
28 Haziran 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Erişilebilir Bursa İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz


Tüm bireylerin kimseye ihtiyaç duymadan kamusal hizmetlerine ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri, kısaca toplumsal yaşama katılabilmeleri için “Erişilebilirlik Komisyon” Toplantısı Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU başkanlığında İl Müdürümüz Faruk UYSAL koordinesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müdür Yardımcımız Murat KARAARSLAN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı 4. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasında Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU; ”Şehrimizde erişilebilirlik standartlarını yükseltmek, her bireyin bağımsız yaşam sürdürebilmesini sağlayabilmek amacıyla yapılan çalışmaları görüşmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Biliyoruz ki yürüttüğümüz çalışmalar, hepimizin ortak çabalarıyla daha da ileriye taşınacaktır. siz değerli komisyon üyelerinin  ve katılımcıların katkılarıyla, yeni stratejiler geliştirecek, var olan uygulamaları daha da iyileştireceğiz. Hep birlikte, daha kapsayıcı, daha eşitlikçi ve daha erişilebilir bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Engelli bireylerin karşılaşmış oldukları zorlukları en az düzeye indirebilmek amacıyla bir araya geldiğimiz toplantıda;  Şehrimizdeki kamu binalarının, ulaşım araçlarının, parkların ve diğer kamu alanlarının erişilebilir hale getirilmesi için yapılanlar ve yapılması gerekenler görüşüldü