…
…
…
…
…
…
…
16 Mayıs 2024, Perşembe Bursa, Türkiye

“Engelli Hizmetlerinde İletişimin Önemi” Konulu Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi


10-16 Mayıs Engelliler Haftası her bireye eşit fırsatlar sunmak adına önemli bir mesajlar verirken, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek daha kapsayıcı bir dünya için adımlar atılması açısından oldukça önemlidir. Bu haftada düzenlenen etkinlikler, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda daha fazla destek görmelerini sağlamak için önemli bir rol oynamaktadır.

İl Müdürlüğümüzce Engelliler Haftasında tüm engellerin kaldırılarak toplumsal farkındalığı artırma çalışmaları, sürdürülmeye devam etmektedir. Bu kapsamda Sosyal Pedagog-Erişebilirlik ve İletişim Danışmanı Sayın Adem KUYUMCU’nun katılımları ile  “Engelli Hizmetlerinde İletişimin Önemi” konulu seminer gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Sayın Faruk UYSAL’ın açılış konuşmaları ile başlayan seminere; İl Müdür Yardımcılarımız Kuruluş Müdürlerimiz, Özel Bakım Merkezlerimizin temsilcileri ve personelimiz katılım sağladı.

Birçok ülkede gönüllü olarak engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak için danışmanlık yaptığından söz eden Adem KUYUMCU, “Bugün burada olmamızın sebebi engelli konusunda bakış açımızı değiştirmek, doğru sandığımız yanlışları düzeltmek, engelli bireylerle iletişim konusunda hatalarımızı vaka analizi ile görmek.” ifadelerini kullanarak bilgilendirme yaptı.

Programın sonunda İl Müdürümüz Faruk UYSAL Adem Kuyumcu’ya katılımından dolayı teşekkür edilerek çiçek takdim edildi.