…
…
…
…
…
13 Temmuz 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Eğitim Programları İle Ailemiz Güçleniyor


Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığımızın ailenin mutlu, müreffeh, birbirini destekleyen, kollayan yapısının korunmasını temel alan çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından Temmuz ayının ikinci haftasında da Aile Eğitim Programı (AEP) ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri (TBM) düzenlendi.

Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 11 Temmuz 2024 tarihinde  İlçe Müftülüğe bağlı kurs öğreticilerine yönelik olarak Sosyal Çalışmacı Yağmur Akar tarafından "Teknoloji Bağımlılığı" konusunda bilgileendirme yapıldı.

Gemlik Sosyal Hizmet Merkezi’nde  görevli Çocuk Gelişimci Nurcan Baltacı Özarslan tarafından, İlçe Belediyesinde görevli 65 kişiye "Madde Bağımlılığı" konusunda 11 Temmuz 2024 tarihinde eğitim verildi.

Yıldırım Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından 10 Temmuz 2024 tarihinde, Denetimli Serbestlikten hizmet alan ailelere yönelik olarak  Psikolog Anıl Samiye Türkcan tarafından '"Çocuk İhmali, İstismarı ve Mahremiyet" konusunda sunum gerçekleştirildi. Aynı gün Sosyal Çalışmacı Sümeyye Nur Eroğlu tarafından mahalle muhtarlarına yönelik "Kadına Yönelik Şiddet" konusunda bir seminer verildi.

Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Sosyolog Yasemin Kardaş tarafından 11 Temmuz 2024 tarihinde Sosyal Destek Merkezi SODAM kursiyerlerine yönelik "Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları" konusunda bilgiler aktarıldı.