…
…
…
…
…
02 Şubat 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Eğitim Ailede Başlar Düşüncesi İle Aile Eğitim Programı Kapsamında Hizmetlerimiz Devam Ediyor


Bakanlığımızca Aile üyelerinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları edinebilmeleri için hazırlanmış Aile Eğitim Programı(AEP) kapsamında İnegöl, Gemlik ve Gürsu Sosyal Hizmet Merkezlerimizce (SHM) eğitimler düzenlenmiştir.

Eğitim ailede başlar düşüncesi ile İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimizce Aile Destek Merkezi Kursiyerlerine yönelik olarak  “Evliliğe bağlı mali konular" ve "aile içi şiddet" konularında iki modül şeklinde eğitim verilmiş eğitimlerden 18 kişi katılım göstermiştir.

Yaşamın farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi vermek ve bu sorunların çözümüne hizmet edecek farkındalık ve becerileri kazandırmak amacıyla Gemlik Sosyal Hizmet Merkezinde görevli personelimiz tarafından Halide Yıldırım Kuran Kursunda öğrenim gören kadınlara yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Başvuru Mekanizmaları" eğitimi verilmiştir.

Gürsu Sosyal Hizmet Merkezimizce kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde kadına yönelik şiddetle mücadele başvuru mekanizmaları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.