…
20 Kasım 2022, Pazar Bursa, Türkiye

Çocukların Mutlu Olduğu Bir Dünya, Tüm İnsanlığın Mutlu Olduğu Bir Dünya Demektir.


İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN'ın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı;
"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi"; ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları sıralamakta ve güvence altına almaktadır.
Ülkemiz bu husustaki hassasiyetini göstererek Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 1990 yılında imzalamış ve iç hukukun bir parçası haline getirmiştir.
Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan çocuk hakları komiteleri ile 81 ilimizde çocuklarımızın haklarını öğrenmeleri sağlanmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce de konuya dair toplumsal yankı uyandırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmektedir. Yakında açılması planlanan Özne Çocuk Yaşam Merkezinde tüm çocuklarımızın yüksek yararı ve refahı için motive edici etkinliklerle çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Çünkü dili, dini, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun her çocuk sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir.
Üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, aklın ve bilimin ışığında kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan mutlu çocuklar yetiştirmek hepimizin ortak görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, tüm çocuklarımıza sevgi ve huzur dolu bir hayat diliyorum. "