…
…
…
…
01 Temmuz 2024, Pazartesi Bursa, Türkiye

Çocuklara Verilecek En Güzel Armağan Ailedir


Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır. Koruyucu aileler, çocuklarımızın eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde üstlenmektedir.  

Bu kapsamda; İl Müdürümüz Faruk UYSAL ve değerli koruyucu ailemiz arasında imzalanan sözleşme sonucunda bir çocuğumuz daha sıcak bir yuvaya kavuştu.

Kimler Koruyucu Aile Olabilir?

Sürekli olarak Türkiye’de ikamet eden, 25-65 yaş aralığında bulunan, en az ilkokul mezunu olup düzenli geliri olan, sabıka kaydı bulunmayan, Sağlık Kurulu Raporunda “Koruyucu Aile Olmasında Sakınca Yoktur” ibaresi ile koruyucu aile olması tıbben uygun görülen, evli/bekâr, çocuklu/çocuksuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes  (çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmamak kaydıyla) koruyucu aile olabilir.

Nasıl başvurulur?

İkamet ettiğiniz İldeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden, e-Devlet üzerinden ve aile.gov.tr/koruyucuaile adresinden başvuru yapabilirsiniz.