…
…
…
…
…
26 Temmuz 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Çocuk Yaşam Merkezleri İçin Değerlendirme Çalıştayı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ayşegül YILDIRIM KARA’nın Katılımıyla Gerçekleştirildi


Çocuk Yaşam Merkezleri İhtiyaç ve Hizmet Programlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı, iki gün süren yoğun ve verimli bir sürecin ardından tamamlandı. Çalıştayın kapanış oturumu, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül YILDIRIM KARA’nın Öksüz, Yetim ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanlığı İbrahim Kürşat ERGÜN, ARGE ve Proje Daire Başkanı Serpil Ahu DEMİRALP ve İl Müdürümüz Faruk UYSAL Bakanlığımız, UNICEF, ilgili sivil toplum kuruluşları ve çocuk temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kapanış oturumunda konuşan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül YILDIRIM KARA, “Bu çalıştay, çocuk yaşam merkezlerinin mevcut durumunu ve gelecekteki ihtiyaçlarını daha iyi anlamamız açısından büyük bir fırsat sundu. Katılımcıların gösterdiği özveri ve katkılar, çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmak için attığımız adımların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Ayşegül YILDIRIM KARA, “Önerilen yeni hizmet modelleri ve izleme araçları, çocuk yaşam merkezlerinin hem fiziksel hem de sosyal ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmemiz için kritik bir rol oynayacak. Hep birlikte daha iyi bir gelecek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Açılışta ifade edilen hedefler doğrultusunda, çalıştay boyunca ortaya çıkan çözüm önerileri ve stratejiler, çocukların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek amacıyla bir yol haritası oluşturdu. Çocuk Yaşam Merkezleri'nde çocukların ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması ve hizmet kalitesinin artırılması konusundaki taahhütler vurgulandı. Çocuk hizmetleri alanında atılan önemli adımlardan biri olan bu çalıştay katılımcıların değerli katkılarıyla, çocuklarımızın daha iyi hizmet alabilmesi için öneriler geliştirildi ve mevcut hizmet modellerini gözden geçirildi.
Katılım sağlayan tüm uzmanlar, sivil toplum kuruluşları ve çocuk temsilcilerine teşekkür edilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.