…
…
…
…
…
30 Mart 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Büyük Ailemizin Kıymetli Üyeleri İle Gönül Sofrasında Bir Araya Geldik


Ramazan ayını uğurlamaya hazırlandığımız bu zamanlarda Bursa Valiliğimiz himayelerinde Vakıflar Bölge Müdürlüğünün katkıları ile Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen iftar programında büyük ailemizin kıymetli üyeleri Sosyal Ekonomik Destek Hizmetimizden faydalanan ailelerimiz ve çocuklarımızla gönül sofrasında bir araya geldik.

Vali Yardımcımız Sayın Sultan DOĞRU katılımcılara hitaben;” Devletimiz kimseyi geride bırakmayan sosyal hizmet’ anlayışı ile çalışmakta çocuklarımızın ve ailemizin her zaman yanında olmaktadır. Ailenin korunması çocuklarımızın geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetişmesi için büyük bir özen göstermektedir. Sevgi ve güven ortamında yaşamış bir çocuk, bir millete verebileceğimiz en kıymetli hazinedir” düşüncesi ile devletimiz çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına çeşitli hizmet modelleri geliştirilmiştir. Çocuklarımız ve ailemizin her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeryüzündeki tüm çocukların, hak ettikleri gibi güven, huzur ve sevgi içinde büyüyebildikleri bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.

İl Müdürümüz Faruk UYSAL konuşmalarında; “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inancı ile milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmelerini sağlayacak koruyucu önleyici hizmetler sunmaktadır. Gençlerin ve ailelerin sorunlarının önlenmesi ile hayat standartlarının yükseltilmesini amaçlayan Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetiyle, çocuk ve gençlerin aile bütünlüğü içinde sağlıklı gelişimleri desteklenmektedir. Mart Ayında 3399 çocuğumuza Sosyal Ekonomik Destek sunulmuştur. Bakanlığımız bu çalışmaları çocuklarımıza ve çocuk haklarına verdiğimiz değerin bir gereği olarak görmektedir. Devletimiz, bugün olduğu gibi yarın da, bütün evlatlarımızın hayallerinin gerçekleştirilmesi sürecinde, tüm imkânlarıyla yanlarında olmaya devam edecektir.” sözlerine yer verdi.

İl Müdürlüğü olarak katılım ve katkılarından dolayı Bursa Valiliğine, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunuyoruz.