…
…
…
…
…
…
07 Mart 2024, Perşembe Bursa, Türkiye

Bursa ŞÖNİM "Sıfır Tolerans” İlkesiyle Çalışmalarını Sürdürüyor


8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınların ve beraberindeki çocukların, maruz kaldıkları her türlü şiddetten korunması, gereken tedbirlerin alınması, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve nedenlerinin araştırılması amacıyla 7/24 esasıyla hizmet sunan çatı kuruluşumuz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’de istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Milletvekilimiz Sayın Emel GÖZÜKARA DURMAZ, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, Emniyet Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, Kadın Konukevi, Jandarma Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü temsilcileri katılım sağladılar.

İl Müdürümüz Faruk UYSAL toplantıda; Bakanlığımızın kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin çalışmalarını kadına Şiddete Sıfır Tolerans ilkesiyle yürüttüğünü, şiddete maruz kalan vatandaşların ŞÖNİM lere doğrudan ya da emniyet, jandarma ve diğer kurumların aracılığıyla başvurabileceğini, ALO 183 Sosyal Destek Hattı'nın da bu konuda yardım verdiğini belirtti. ŞÖNİM’de mağdurlara yönelik aile içi şiddet kayıt formları ve tedbir kararlarının izlenmesinin yanı sıra şiddetin ortadan kaldırılabilmesi için koruyucu ve önleyici çalışmaların da yapıldığını dile getirdi. Şiddete maruz kalan vatandaşlarımız “ Yalnız değilsiniz, bu ilde ŞÖNİM var” ifadelerini kullandı.