…
…
…
…
…
…
…
…
12 Temmuz 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Bursa'da “Kırmızı Yelekliler” ASDEP Ziyaretlerini Sürdürüyor


Bakanlığımızın aile ve bireylerin kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmeleri için sürdürdüğü Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında ilimizin 17 ilçesinde 1 Sosyal Hizmet Merkezimizce saha çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bakanlığımızın sosyal hizmet politikaları doğrultusunda gerçekleştirilen ASDEP ziyaretleri, toplumun dezavantajlı kesimlerine ulaşmayı, onların yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal refahı yaygınlaştırmayı hedeflemektedir.

ASDEP çerçevesinde 8-12 Temmuz tarihleri arasında yapılan ziyaretler, Orhangazi, Mustafakemalpaşa, Osmangazi, Karacabey, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Gemlik Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından vatandaşların sosyal ve ekonomik durumlarının değerlendirilmesi, ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve gerekli desteklerin sağlanması amacıyla ziyaretler yapıldı.

Bu kapsamda, “Kırmızı Yelekli” Bakanlığımızın Logolu Kimlik Kartlarını üzerinde bulunduran ASDEP Ekiplerimiz sahada birebir görüşmeler yaparak ailelerin yaşam koşullarını yerinde incelemiş, vatandaşların talepleri dinlenmiş ve çözüm odaklı hizmetler sunmuşlardır. Alan taraması yapan ASDEP ekiplerimiz hane ziyaretleri ile vatandaşlara ihtiyaç duydukları hizmet ve konulara ilişkin bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunmuş. ASDEP ekiplerimizce tespit edilen durumlar bakanlığımızın görev alanındaysa vatandaşlarımızın sosyal hizmet modellerinden faydalanması sağlanmış. Bakanlığın görev alanı dışındaki durumlarda ise vatandaşlar ilgili kamu kurumlarına yönlendirilmiştir.