…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2024, Perşembe Bursa, Türkiye

Bu Toprakların Hürriyetine Canları Pahasına Mühür Vuran Aziz Kahramanlarımızın Günü Kutlu Olsun


19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” unvanının verilişinin 103. yıldönümünde saygıdeğer gazilerimizin onuruna Bursa’da tören düzenlendi.
Mihraplı Şehitlik Anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören, istiklal ve istikbaline sahip çıkan tüm şehit ve gazilerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Törene Bursa Valisi Sayın Erol AYYILDIZ, Bursa Protokolü, Askeri Erkan, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, Sivil Toplum Kuruluşları, gazilerimiz ve aileleri katılım gösterdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Adem ERDEM, günün önemin ifade eden bir konuşma yaptı.
Bursa Valiliği tarafından istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren kahraman gazilerimizin hatırasını canlı tutmak amacıyla Gaziler ve Şehit Yakınlarına kokteyl düzenlendi.
Sayın Valimiz Erol AYYILDIZ, Protokol üyeleri ve İl Müdürümüz Faruk UYSAL’ın tarafından Mihraplı Anıtı yerleşkesindeki Şehit-Gazi Dernekleri ziyaret edildi.