…
…
…
…
…
…
…
…
04 Aralık 2023, Pazartesi Bursa, Türkiye

Birlikte Tüm Engelleri Aşıyoruz


İl Müdürlüğümüzce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hazırlanan programda engelliler, başarılı performansları ile hiçbir şeyin kendileri için engel olmadığını bir kez daha gösterdiler.
Tayyare Kültür Merkezindeki programa, Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ ve Hanımefendi Beyhan DEMİRTAŞ, 22. Dönem Milletvekili Faruk AMBARCI, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur AKTAŞ, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci ÇAĞLAR, Vali Yardımcımız Sultan DOĞRU, Osmangazi Kaymakamı Ali PARTAL, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın ZAİMOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun YILDIRIM, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, Bursa Protokolü, engeli bireyler ve aileleri katılım sağladı.
Valimiz Sayın Mahmut DEMİRTAŞ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ günün önemi belirtmek ve farkındalık çalışmalarından bahsetmek üzere hitaplarını gerçekleştirdiler.
Bursalıların büyük ilgi gösterdiği program, İstiklal Marşı’mız işaret diliyle okunmasıyla başladı. Nilüfer Özel Bakım Merkezinin oluşturduğu koro müzisyenler eşliğine sahne aldılar. Ardından “Her şey engelsiz eşit bir yaşam için” konulu video sunularak bakanlığımızın engelli bireylere yönelik hizmetlerimiz tanıtıldı. Halk oyunları, mehter takımı ve ritim gösterileri ile engelli bireyler sanatla hayata nasıl tutunduklarını bir kez daha gösterdiler.
Son olarak; Engelli bireylerimizin günlük yaşam becerilerinde karşılaştıkları sorunlar, hayatta kalma mücadelelerinin ifade edildiği ve Zümrüdü Anka kuşu ile Bakanlığımızca sunulan hizmet modellerinin temsil edildiği drama gösterisi ile biraz empati ile engellerin kalkacağı mesajı verildi.