…
18 Mart 2024, Pazartesi Bursa, Türkiye

Bilgeliğin ve Hoşgörünün Temsilcileri Kıymetli Büyüklerimizin Haftası Kutlu Olsun


Dünya yaşlı nüfusunun giderek arttığı günümüzde, yaşlılarımızın sağlık ve sosyoekonomik anlamda ihtiyaçlarının karşılanması, hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi ve bu konuda duyarlılık oluşturulması amacıyla her yılın 18-24 Mart tarihleri arası Yaşlılara Saygı Haftası olarak anılmaktadır.

Yaşlılık; bireylerin en deneyimli oldukları, yakın çevreleri ve toplum için en iyi öğretmen oldukları ve tecrübelerini aktarabildikleri bir dönemdir. Yaşamlarının büyük bölümünde çalışarak, topluma ve insanlığa yararlı hizmetlerde bulunan büyüklerimize saygı ve sevgiyle yaklaşmayı sağlayan bir kültürün temsilcisi olan bizlerin gönlünde büyüklerimizin yeri her zaman baş köşe olmuştur.

Değerli büyüklerimizin tecrübelerine, öngörülerine ve sağduyularına her zaman ihtiyaç duyduğumuz Türkiye Yüzyılında, Bakanlığımız onların toplumsal yaşamdan kopmadan aktif bir hayat sürdürmeleri için atılması gereken tüm adımları atmaktadır.

Yaşlılarımızın mümkün olduğunca kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını kendi ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta, bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır.

Bilgeliğin ve hoşgörünün temsilcileri kıymetli büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyor, ulu çınarlarımıza sağlıklı, huzurlu, mutlu ve uzun bir ömür temenni ediyorum.