…
31 Ocak 2024, Çarşamba Bursa, Türkiye

Bakanlığımız Koordinasyonunda Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmetleri Gerçekleştiriliyor


6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında depremden etkilenen vatandaşlarımızın en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak ve baş etme kapasitelerini güçlendirmek amacıyla Bakanlığımızın koordinasyonunda çalışmalar yürütülmektedir.

İl Müdürlüğümüzce Osmaniye, Adana ve Adıyaman illerinde Psikososyal Destek (PSD) Hizmetinde görev almak üzere 28 şoför ve 220 meslek elemanı olmak üzere 24 Ekip görevlendirmesi yapılmış olup bu görevlendirmeler devam etmektedir.

İl Müdürümüz Faruk UYSAL, 24. Psikososyal Destek Ekibimizde görevli meslek elemanlarımızla bir araya gelerek sahaya çalışmaları hakkında bilgileri aldı. Asrın felaketinin yaralarını elbirliği ile sarılması için bölgede fedakârca çalışmalar yürüten personellerimize teşekkürlerini sundu.

Ayrıca 2023 yılında gerçekleşen afet ve acil durumlar sonrasında ilimizde toplamda 12.284 kişiye Psikososyal destek hizmeti sunulmuştur. Çalışana Destek kapsamında personele yönelik 5 eğitim ile 309 kişiye ve 2 adet PSD Farkındalık Eğitimi ile 37 kişiye eğitim gerçekleştirilmiştir.