…
…
…
…
…
03 Mart 2024, Pazar Bursa, Türkiye

Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin Aileleri Bursa’mızı Gezdik


18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü ve Şehitler Günü Etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği işbirliği ile Şehit ve Gazi Ailelerimize yönelik olarak İlimizde bulunan tarihi mirasımızın tanıtımı amacıyla gezi programı düzenlendi.

Bursa’nın Beylikten Cihan Devletine uzanan yolculuğunu anlatan “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi” ile başlayan gezi programı, Yeşil Camii ve Türbesi, Emirsultan Külliyesi, Muradiye Külliyesi, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri ile Tophane ve Saat Kulesi, Bursa Mevlevihanesi Müzesi ve Ulucami ziyareti ile son buldu.

İl Emniyet Müdürümüzün eşi Sayın Gülseren ZAİMOĞLU, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Nevin FIRTINA, İl Müdürlüğümüz Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi, Şehit ve Gazi Yakınlarımızın katıldığı programda şehrimizin kuruluşundan günümüze tarihine ve manevi iklimine yön veren ecdadımız, tüm aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz rahmet ve minnetle anılarak dualar edildi.