…
…
…
…
…
…
…
…
06 Temmuz 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

ASDEP Kapsamında Sosyal Hizmet Merkezlerimizin Hane Ziyaretleri Devam Ediyor


Bakanlığımızca aile ve bireylerin sosyal refahını artırmak ve ihtiyaçlarına en hızlı şekilde çözüm sunmak amacıyla yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında hane ziyaretlerimiz ilimizde hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta da Osmangazi, Orhaneli, Gemlik, İnegöl, Karacabey, Gürsu ve Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezlerimizce gerçekleştirilen ziyaretlerle, vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onların ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek çözüm sunmaya devam ediyoruz.

 

ASDEP Nedir?

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), ailelerin yaşam kalitesini artırmayı, sosyal hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, en uygun çözümleri sunmayı amaçlayan kapsamlı bir sosyal destek programıdır. Program, dezavantajlı bireyler ve aileler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yönelik olarak planlanmış olup, alanında uzman personellerimiz tarafından yürütülmektedir.

 

Ziyaretlerin Amacı ve Kapsamı

Gerçekleştirilen hane ziyaretlerinde, sosyal hizmet uzmanlarımız ailelerin sosyal, ekonomik ve psikolojik durumlarını değerlendirerek, ihtiyaçlarına yönelik hizmet planları oluşturuyor. Bu ziyaretler sırasında ailelerimize çeşitli konularda rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuluyor, ihtiyaç duydukları sosyal hizmetlere erişimleri sağlanıyor.