…
…
…
…
…
…
27 Eylül 2024, Cuma Bursa, Türkiye

ASDEP ile Yerinde Destek, Yerinde Çözüm


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca 2017 yılından bu yana yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmet taleplerini tespit edip, bu ihtiyaçlara uygun hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması sürecinde rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
ASDEP kapsamında hane ziyaretleri gerçekleştirerek, sosyal yardıma ve hizmete ihtiyacı olan bireyler tespit edilmektedir. Kırmızı Yelek giyen ASDEP görevlileri tarafından tespit edilen ihtiyaçlar, Bakanlığımızın görev alanında ise Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığıyla çözüme kavuşturulmakta; görev alanı dışındaki durumlarda ise ilgili kamu kurumlarına yönlendirme yapılmaktadır.
İl Müdürlüğümüz, 11 Sosyal Hizmet Merkezimiz ile 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla ASDEP kapsamında çalışmalarını sürdürerek 50.772 hane ziyareti gerçekleştirildi. Yılın 39. haftasında Yenişehir, Orhangazi, İnegöl, Karacabey, Gürsu, Nilüfer, Yıldırım ve Gemlik Sosyal Hizmet Merkezlerimizce toplamda 233 hane ziyareti gerçekleştirerek, sosyal hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit edilerek gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.