…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Haziran 2024, Cuma Bursa, Türkiye

ASDEP İle Ailelerimizin ve Bireylerimizin Her Zaman Yanındayız


İl Müdürlüğümüze bağlı Karacabey, İnegöl, Gemlik, Orhangazi, Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezlerimiz tarafından ailelerin ve bireylerin sosyal refahlarını artırmak, ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında saha çalışmaları gerçekleştirildi.

ASDEP saha çalışmaları, toplumumuzun sosyal dokusunu güçlendirmek ve her bireyin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak adına önemli bir rol oynamaktadır.

Aile ve bire sosyal ve ekonomik durumlarını iyileştirmeye yönelik kapsamlı bir program olan ASDEP kapsamında uzman ekiplerimiz, ailelerin yaşam koşullarını yerinde değerlendirerek, ihtiyaçlarını belirlemekte ve gerekli destekleri sunmaktadır. Yapılan ziyaretlerde, ailelerin gelir durumu, eğitim ihtiyaçları, sağlık sorunları ve sosyal ilişkileri gibi pek çok konu detaylı bir şekilde ele alınmaktadır.

Karacabey, İnegöl, Gemlik, Orhangazi, Yıldırım ve Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezlerimiz, ASDEP kapsamında yürüttükleri bu çalışmalarla, ailelere sosyal yardım ve destekler hakkında bilgilendirmeler yapılmakta, gerekli görülen durumlarda psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.