…
…
…
…
29 Haziran 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

ASDEP Ekiplerimiz Çalışmalarını Sürdürüyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmeleri için arz odaklı olarak yürüttüğü Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarını tespit etmekte ve yapılan incelemeler sonucu uygun hizmet modellerini uygulamaktadır. Bu hizmetler arasında, maddi destek, psikolojik danışmanlık, rehberlik hizmetleri ve çeşitli eğitim programları yer almaktadır.

Bu kapsamda İlimizce ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulaşarak yaşam koşullarını iyileştirme hedefiyle İl Müdürlüğümüzce çalışmalar sürdürmektedir. Her hafta düzenli olarak yaptığımız ziyaretlerle, vatandaşların sosyal, ekonomik ve psikolojik durumları yerinde incelenmekte ve gerekli destekler sağlanmaktadır.

24-28 Haziran Haftasında İnegöl, Gemlik, Orhangazi ve Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezlerimiz tarafından ASDEP kapsamında saha çalışmaları yapılarak hane, işyeri ve okul ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. İhtiyaç duydukları hizmet ve konulara ilişkin bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunulmuştur