…
…
…
…
…
…
…
…
25 Mayıs 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Ailemiz AEP İle Güçleniyor


Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aile Eğitim Programı (AEP), aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri amacıyla ülke genelinde uygulanmaktadır. İlimizde AEP kapsamında 20-24 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Hizmet Merkezlerimizce çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezimizce; 23 Mayıs 2024 tarihinde Sosyolog Yasemin Kardaş tarafından Hatuniye Camisinde, Kuran Kursu kursiyerlerine yönelik olarak "Aile İçi Şiddet" konulu bir eğitim düzenlenmiştir.

Gürsu Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından Yıldırım Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Destek Merkezi (SODAM) kursiyerlerine, Psikolog Merve Şahin tarafından "Bağımlılıkla Mücadele" kapsamında "Kumar ve Teknoloji Bağımlılığı" konularında eğitim verilmiştir. Toplam 34 kişi bu eğitimden faydalanmıştır.

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından İnegöl Özel Konak Bakım Merkezi, Mimar Sinan Bakım Merkezi personelleri; İnegöl ADEM ve SODAM kursiyerleri ve hizmetlerden faydalanan bireylere, Psikolog Seray Üzel Erden tarafından "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele" kapsamında toplamda 120 kişiye eğitim verilmiştir.

Karacabey Sosyal Hizmet Merkezimizce 21-22 Mayıs 2024 tarihlerinde Karacabey Meslek Yüksek Okulu 88 öğrenciye yönelik olarak "Etkili İletişim Becerileri", "İş Hayatı ve Hukuk" konulu eğitimler, ASDEP/Psikolojik Danışman Kübra Çürük tarafından verilmiştir.

Orhaneli Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Orhaneli Devlet Hastanesinde görev yapan 50 kişiye "Kişiler Arası İletişim" konulu eğitim, Psikolog Mesut Vatansever tarafından verilmiştir.

Gemlik Sosyal Hizmet Merkezi Türkiye Bağımlılıkla Mücadele formatörü Nurcan Baltacı Özarslan tarafından, Gemlik Lale Kemal Kılıç Ortaokulu velilerine yönelik olarak "Madde Bağımlılığı" konulu eğitim verilmiş ve 23 kişiye ulaşılmıştır.