…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Mayıs 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Aile Sosyal Destek Programı Kapsamında Hane Ziyaretlerimiz Tüm Hızıyla Sürüyor


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, bu ihtiyaçlara yönelik uygun hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması amacıyla yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP), faaliyetleri ilimizde sürdürülmektedir.

Bu ziyaretlerde, ailelerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik sorular sorulmaktadır. Bu sorular, sosyal yardım ihtiyaçları, aile danışmanlık veya eğitim ihtiyaçları, engelli veya yaşlı bireylere yönelik ihtiyaçlar, çocuk, kadın, şehit yakını ve gazi hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar gibi çeşitli başlıklarda toplanmaktadır. Toplanan bilgiler, sürecin tüm aşamalarında gizli tutulmaktadır.

Bu kapsamda, 20-24 Mayıs Haftasında Nilüfer, Yıldırım, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Karacabey, Gürsu, Osmangazi, Yenişehir ve İnegöl Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından hane, muhtar ve rehber öğretmen ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. ASDEP kapsamında Bakanlığın logosunun yer aldığı kurum kimliği ve yaka kartlarını taşıyan uzman personellerimizce ihtiyaç ve taleplerine uygun sosyal hizmet modelleri sunulmuştur.