…
15 Mayıs 2023, Pazartesi Bursa, Türkiye

Aile İyiliğin Hayata Aktığı Kaynaktır


İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN’ın Aile Haftası Mesajı; Aile; toplumun temel unsuru, milli ve manevi değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusu, toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma, barış, hoşgörü, sevgi ve saygının ana kaynağıdır.
Toplumun en küçük birimi olan aile yapısı bireyin temel eğitiminin verildiği fiziki ve sosyal şartlarla kişiliğinin oluşturulduğu, örf ve adetlerimizin öğrenildiği bir okuldur. İyi yetişmiş bireyler iyi kurulmuş ailelerden yetişir. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır.
Aile yapısının ve değerlerinin korunması, güçlendirilmesi ve ailenin sosyal refahının artırılması amacıyla ulusal politika ve stratejileri belirleyen Bakanlığımız, toplumun ve ailenin gelişmesi için bireyin katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici ve rehberlik edici hizmet ve faaliyetleri yürütmektedir.
İlimizde ailelere; koruyucu aile, evlat edinme, doğum yardımı hizmetleri, sosyal ve ekonomik destek, engelli evde bakım hizmeti, şehit yakınları ve gazi ailelerine sunulan hizmetler, eğitim, danışmanlık ve sosyal destek gibi hizmetler verilmektedir.
Bu çatı altındaki ilişkilerin ve kişilerin sağlıklı, mutlu ve güçlü olması toplumun güçlü olması demektir. Güçlü toplum, güçlü devlet demektir Bu birbirine bağlı zincirin en önemli halkası olarak biz sağlıklı yapıdaki aileyi görüyor ve bu yüzden her fırsatta ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyoruz.
Aile haftasında aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini temenni eder, tüm aile bireylerine sağlık ve mutluluklar dilerim.