…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mayıs 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Aile Haftası'nda ASDEP Çalışmalarımız Devam Ediyor


Bakanlığımız Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında İl Müdürlüğümüzce, il genelinde saha çalışmalarını sürdürüyor. Her hafta 11 Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 17 ilçede gerçekleştirilen ziyaretlerle, ailelerin sosyal yardım ve hizmetlere olan ihtiyaçları tespit edilerek, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla gerekli işlemler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, Nilüfer Sosyal Hizmet Merkezi ekipleri, Görükle'deki esnaflara yönelik ASDEP tanıtımı gerçekleştirdi. Esnaflara, Bakanlık tarafından sunulan hizmetler hakkında detaylı bilgilendirme yapılarak, ailelerin sosyal yardım ve hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri aktarıldı. Ayrıca, Görükle ve Dumlupınar mahalle muhtarları ile ASDEP kapsamında görüşmeler gerçekleştirilerek, yerel ihtiyaçlar doğrultusunda planlamalar yapıldı.

Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi ise ASDEP kapsamında hane ziyaretlerine ağırlık vererek, ihtiyaç sahibi ailelerin doğrudan desteklenmesini sağladı. Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezi ekipleri ise kurum ve kuruluş ziyaretleri çerçevesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönelik ziyaretler gerçekleştirerek iş birliği olanaklarını artırdı.

İnegöl ve Gemlik Sosyal Hizmet Merkezleri de ASDEP çalışmalarını sürdürdü. İnegöl'de Tuzla Mahallesi'nde ailelerle yapılan görüşmelerle ihtiyaçlar belirlenirken, Gemlik'te ise hanelere yönelik rehberlik hizmetleri verildi.