…
…
…
…
…
…
…
16 Şubat 2024, Cuma Bursa, Türkiye

Aile Eğitim Programı Kapsamında Çalışmalarımız Sürüyor


Büyük Ailemizin her bir üyesinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için eğitimlerimiz sürüyor.

2023 yılında  Aile Eğitimi Programı kapsamında 11284 kişiye, Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında 3365 kişiye ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele programı kapsamında 3252 kişiye eğitim verilmiştir. Aile Danışmanlığı hizmeti kapsamında 280 aileye danışmanlık hizmeti verildi.

2024 yılında güçlü Türkiye’nin en önemli yapı taşını oluşturduğu bilinci ile Aile Eğitim Programı(AEP)  kapsamında Şubat ayının ikinci haftasında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu kapsamda Orhangazi Sosyal Hizmet Merkezimizce Ahmet Yesevi Ortaokulunda velilere yönelik olarak “Aile Hukuku” konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Gemlik Sosyal Hizmet Merkezimizce Hamidiye Kuran Kursunda Kadına Yönelik Şiddetle Başvuru Mekanizmaları, Etkili İletişim ve Yetkin Ebeveynlik Eğitimi, Gemlik Halk Eğitim Merkezinde Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında sunum yapılmıştır. Nilüfer Sosyal Hizmet Merkezimizce E Tipi Kapalı Cezaevi personeline yönelik olarak Evlilik Öncesi Eğitim gerçekleştirilmiştir. İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimizce ADEM ve SODAM kursiyerlerine Aile İçi Şiddet ve Kişi Hakları konularında bilgiler aktarılmıştır.