…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Şubat 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Aile Eğitim Programı Kapsamında 17 İlçede Eğitimlerimiz Devam Ediyor


Aile Eğitim Programı(AEP) Bakanlığımızca aile üyelerinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları edinebilmeleri için hazırlanmıştır.

Ailelerin huzur ve mutluluğunu, aile yapısını ve değerlerini tehdit eden sorunların çözümüne yönelik eğitimlerimiz Şubat Ayının üçüncü haftasında da sunulmaya devam etmektedir.

Bu kapsamında İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimizce Bilinçli Medya Kullanımı eğitimi gerçekleştirilmiştir. Nilüfer Sosyal Hizmet Merkezimizce Kaymakamlık Personellerimize AFAD işbirliği il afet farkındalığı konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlarımıza engelli haklarına ilişkin ve PTT personeline yönelik şiddetle mücadele sunum yapılmıştır. Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce Kişi Hakları ve Aile Hukuku modüllerine yönelik olarak eğitim yapılmış eğitimlerin sonunda kadına yönelik şiddetle mücadele farkındalığın artırılması amacıyla broşür dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Gemlik Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Kuran Kursunda öğrenim gören kadınlara "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Başvuru Mekanizmaları" ve AEP kapsamında Etkili ve Yetkin Ebeveynlik eğitimi verilmiştir.