…
…
…
…
…
…
05 Mayıs 2024, Pazar Bursa, Türkiye

Aile Eğitim Programı İle Büyük Ailemiz Daha Güçlü


Ailelerin huzur ve mutluluğunu, aile yapısını ve değerlerini tehdit eden sorunların çözümüne yönelik ücretsiz olarak sunulan Aile Eğitim Programı, 17 İlçemizde etkin bir şekilde sürdürülmektedir.

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik "Evlilik Öncesi Eğitim" konusunu içeren eğitim düzenlemiştir. Bu programlar aracılığıyla, genç çiftlere evlilik öncesi dönemde karşılaşabilecekleri konular hakkında bilgi ve rehberlik sağlanmıştır.

Gürsu Sosyal Hizmet Merkezimizce Kaymakamlık personeline bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim vermiştir. Bağımlılıkla mücadelede bilinçlendirme ve önleyici tedbirler hakkında detaylı bilgiler sunulmuştur.

Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezi, Gazi İlkokulu'nda hayatın ilk çeyreği, finansal okuryazarlık, aile içi iletişim ve alışveriş konularında velilere yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlemiştir. Bu seminerlerde, ailelerin günlük hayatta karşılaştıkları pratik konularda destek ve bilgi paylaşımı yapılmıştır. Ayrıca Yeşim Tekstil çalışanlarına yönelik olarak Engelli Hakları eğitimi verilmiştir.

Türkiye genelindeki bağımlılıkla mücadele kapsamında, Yenişehir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezi personellerine özel eğitimler düzenlenmiştir. Bu eğitimlerde, bağımlılıkla mücadele stratejileri aktarılmıştır.

Aile Eğitim Programı, ailelerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm getirerek büyük ailemizin daha güçlü bir yapıya sahip olmasına katkı sağlamaktadır.