…
…
…
…
…
…
…
30 Mart 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

Aile Eğitim Programı ile Ailemiz Daha Güçlü


Aile ev Sosyal Hizmet Bakanlığımız tarafından aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak geliştirilen aile eğitimi ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık olmak üzere 5 alan 28 modülden oluşan Aile Eğitim Programı (AEP) 2012 yılında hayata geçirilmiştir.

Programın uygulanmaya başladığı günden bugüne ailelere, verilen hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmaları, bireylerin yaşam kalitesinin artması, ailelerin sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmesi ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunulması amacıyla eğitimler verilmektedir.

Bu kapsamda ilimiz genelinde düzenli olarak sunulan eğitimler 25- 29 Mart tarihleri arasında da devam etmiştir.

Osmangazi Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından Çiftehavuzlar Halk Eğitim Merkezinde görev alan 107 kursiyere yönelik aile içi şiddetle mücadele ve kadının güçlendirilmesi konulu farkındalık semineri düzenlenmiştir. Kadına yönelik şiddetin kaynaklarından, Şiddet ve türlerinden, Şiddetin kadının, çocukların ve ailenin ruhsal ve sosyal sağlığı üzerindeki etkilerinden. Şiddet mağduruna sunulan hizmetlerden ve Türkiye'de kadınların güçlendirilmesi için uygulanan yasal düzenlemeler ve yapılan çalışmalardan bahsedilmiştir.

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimizce Sosyal Destek Merkezi (SODAM) ve Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik olarak Aile Yaşam Becerileri ve Tek Ebeveynli Aileler konulu eğitim verilmiştir.

Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce; Veysel Karani Camiinde, Kişi Hakları ve Aile Hukuku modüllerine yönelik olarak iki oturum şeklinde eğitim gerçekleştirilmiştir. Eğitimlerin sonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele hakkında farkındalığın artırılması amacıyla broşür dağıtımı yapılmıştır.

Orhangazi Sosyal Hizmet Merkezimizce ADEM kursiyerlerine 'Aile Yaşam Becerileri' konusu hakkında bilgiler aktarılmıştır.

Mustafakemalpaşa Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından SODAM da Medya Okur Yazarlığı konusunda eğitim verilmiştir.

Gemlik Sosyal Hizmet Merkezinde görevli personelimiz tarafından Halk Eğitim Merkezi ve Hz. Aişe Kuran Kursunda öğrenim gören kadınlara "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Başvuru Mekanizmaları" eğitimi verilmiştir.