…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2024, Cumartesi Bursa, Türkiye

AEP İle Sağlıklı, Mutlu ve Güçlü Aileler


Aile Eğitim Programı (AEP) Bakanlığımızca, toplumsal hayatın en önemli kurumu olan aileyi korumak, güçlendirmek ve geleceğe taşımak amacıyla hayata geçirilmiştir.

Aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak geliştirilen aile eğitimi ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık olmak üzere 5 alan 28 modülden oluşan AEP kapsamında İl Müdürlüğümüz ve bağlı 11 Sosyal Hizmet Merkezimizce düzenli olarak eğitimler gerçekleştirilmektedir.

4-8 Mart Haftasında Gemlik Sosyal Hizmet Merkezimizce Atatürk İlköğretim Okulu velilerine madde bağımlılığı ve kadın yönelik şiddetle mücadele başvuru mekanizmaları konusunda eğitim verilmiştir.

Orhangazi Sosyal Hizmet Merkezimiz Orhangazi Müftülüğü Konferans salonunda Madde Bağımlılığı konusunda eğitimi yapmıştır.

Yenişehir Sosyal Hizmet Merkezimizce Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulunda öğrencilere ve Yenişehir Hava Meydan Komutanlığında görev yapan er ve erbaşlara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile Erken Yaşta Zorla Evliliklerle Mücadele kapsamında bilgilendirme yapılmıştır.

İnegöl Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından Meslek Yüksek Okulunda evlilik öncesi eğitim gerçekleştirilmiştir.