…
…
…
…
…
…
12 Mart 2024, Salı Bursa, Türkiye

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı


12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında programlar gerçekleştirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Vali Yardımcımız Sultan DOĞRU, Vali Yardımcımız Mustafa KILIÇ, İl Jandarma Komutanı Tümg. Tekin AKTEMUR, Yıldırım Kaymakamı Metin ESEN, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU, İl Müdürümüz Faruk UYSAL, Bursa protokolü, öğretmen ve öğrenciler katılımıyla Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklâl Marşı’nın yazılış hikâyesini anlatan şiir, oratoryo ve çeşitli sunumlardan oluşan ”Türk’ün Özü Akif’in Sözü “ isimli gösteri düzenlendi.

Özne Çocuk Yaşam Merkezimizde çocuklarımızla "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" cümlesinin anlamını kavramaya yönelik kısa bir Belgesel izlendi. Vatan aşkıyla, mum ışığında kâğıda dökülen şanlı dizelerin sahibi milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy rahmet ve minnetle anıldı.

Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizden hizmet alan özel gereksinimli bireyler tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün önemini ifade etmek amacıyla pano yapıldı.

İnegöl Fatma Göztepe Huzurevimizde şanlı tarihimizin canlı şahitleri yaşlı çınarlarımızla gerçekleştirilen programda hepimizin ortak duası Akif in de dediği gibi "Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" oldu.