…
…
…
…
…
22 Eylül 2021, Çarşamba Bolu - Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


Sayın Valimiz Ahmet Ümit’in başkanlığında Valilik Abant Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yaman, Vali Yardımcısı Vekili Nurhalil Özçelik, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İI Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Cemal Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, İI Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Derya Erdoğan katıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hazırlanan ve 30 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’nın kapsamı, hedefleri, amaçları, Aile içi ve Kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan, devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında İl Müdürlüğümüze bağlı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili Selma Alkın Karabıyık tarafından sunum yapıldı. 

Toplantıda sayın Valimiz  Ahmet Ümit; kadına yönelik, aile içi veya dışı şiddet olaylarının öncelikle eğitim ve iletişim eksikliğinden kaynaklandığını, bu anlamda ilgili kurumlarımızda görevli sosyolog ve psikologlara çok büyük görevler düştüğünü, şiddetin temelinde yatan unsurların tespit ve tedavi edilmesi çalışmalarında bulunulmasını, ev, okul, camii gibi ortamlarda psiko-sosyal çalışmalara ağırlık verilmesini, hizmet içi eğitimlerin artırılmasını, tüm boyutlarıyla şiddet olayı vukû bulmadan önüne geçilmesi için sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesini istedi.