…
19 Eylül 2024, Perşembe Bolu - Türkiye

İl Müdürümüz Cemal KESKİN'in 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


     Ülkemizin her karış toprağında; vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz bu topraklardaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir.

     Gazilik; mukaddes değerler uğrunda, şehit olma arzusuyla en değerli varlığı olan canını ortaya koyarak mücadele ederken yaralanan kahramanlara verilen ve Milletimizin tarihi boyunca yaşattığı gaza ruhunun ifadesi olan bir unvandır.

     Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için şehit olmayı göze alan, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olan gazilerimiz, temsil ettikleri değerlerin bilinci ve vatan sevgileriyle yeni nesillere rehberlik ederek bugün de çok yüce bir görevi ifa etmektedirler.  

     Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Güneydoğu Anadolu bölgemiz başta olmak üzere 30 yılı aşkın bir süredir terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de tüm Türkiye’de verilen mücadeleyi iyi anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz.

     Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânlarının yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum.

     Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için canlarını feda etmeyi göze alan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan ve bu şerefli unvanla onurlandırılmış her bir gazimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

 

Cemal KESKİN

İl Müdürü