…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2021, Cuma Bolu - Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerle Kutlandı


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5’inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle başladı.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliğinde program düzenlendi.

Şehitlikte düzenlenen programa Valimiz Sayın  Ahmet Ümit, Bolu Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Serkan Özalp, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Bekir Koçyiğit, daire müdürleri, Şehitlerimizin aileleri, Gazilerimiz, Siyasi Partilerin İl Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz işgal girişiminin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliğinde düzenlenen program Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından daha önceki günlerde okunan hatimlerin duaları yapıldı. Duaların akabinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği “Pedalları Şehitlerimiz İçin Çeviriyoruz” temalı Bisiklet Turu’na katılan sporcular, tur boyunca taşıdıkları şanlı bayrağımızı Valimiz Sayın Ahmet Ümit’e takdim ettiler.

Valimiz Sayın Ahmet Ümit, protokol üyeleri, Şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimiz, program kapsamında Şehitlikte dua ederek, şehit mezarlarına çiçek bıraktılar.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlik programı kapsamında Siteler Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu ve Hatm-i Şerif duası yapılarak şehitlerimizin ruhuna ithaf edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Valimiz Sayın Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit tarafından Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz onuruna yemek verildi. Valimiz Sayın Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, şehit ve gazi aileleri ile birlikte sohbet ederek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günlerini kutladı.  

Günümüz milli beraberlik günüdür diyen Vali Ümit “Bizi biz yapan en önemli değer budur. Bizleri parçalayarak yok etmek isteyen hasımlarımız bizlerle meydanlarda mücadele edemediler, edemeyecekler. Türk Milleti olarak biz bunlara inat birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek şanlı bayrağımızın gölgesinde inşallah bu cennet vatanımızda ebediyete kadar milli ve manevi değerlerimizle yaşamaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin kıymetini bildikçe, şehitliğin değerini anladıkça, gaziliğin şanını bildikçe, bu toprakların kıymetini bildikçe ve 15 Temmuzları unutmadıkça evelallah ebediyete kadar bayrağımız dalgalanacak ve bütün insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle teşrifleriniz dolayısıyla hepinize teşekkür ediyor, tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize saygılar sunuyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününüzü kutluyorum” dedi.

Yenilen yemeğin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yemek duası okundu. 

Yemek sonrasında şehit yakınları ve gazilerimizle bir süre sohbet eden Sayın Valimiz Ahmet Ümit ve Eşi Şengül Ümit, davetlerine icabet edip gelen tüm katılımcılara katılımları dolayısıyla tek tek teşekkür ederek yolcu ettiler.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz onuruna verilen yemeğe Valimiz Sayın Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, daire müdürleri, Şehit yakınlarımız, Gazilerimiz ve aileleri katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Valimiz Sayın Ahmet Ümit eşi Şengül Ümit hanımefendi , İl Protokolümüz , Aziz Şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimiz ile beraber vatandaşların katılımıyla Kent meydanında düzenlenen anma programıyla devam etti.