…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2024, Pazartesi Bitlis-Türkiye

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri ile 15 Temmuz Ruhunu Paylaştık


  • Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılında şehit olan vatandaşlarımız için Valiliğimiz riyasetinde ve İl Müdürlüğümüz koordinesinde Ulu Camide mevlit programı düzenlendi. Ulu Camide düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, Şehitlerimiz için dua edildi. Tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledik. 
  • Anma programının ardından Bitlis Şehitliğini ziyaret ederek istiklal ve istikbal uğruna canlarını veren Aziz Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakarak vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimizi dualarla, fatihalarla yâd ettik.
  • Akşam, Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu Hanımefendi tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemek programında  şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile bir araya geldik. Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Milli İrade Destanı’nın 8. yıl dönümünde şehit yakınları ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bitlis Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, programda Kur'an-ı Kerim tilaveti okuyarak şehitler için dua etti.
  • Yemek sonrası, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Bitlis Ziraat Bankası önünde başladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İmam Hatip Mehmet Sıddık Erkoç tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.
  • Şehit Tahsin Barutçu Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Kılıç’ın “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” adlı şiiri okumasının ardından, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ile etkinlik alanına ulaştırılan Ay Yıldızlı sancak, Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu'na teslim edildi. İl protokolü sahneye çıkarak Türk bayrakları ile bu şanlı zaferi kutladı.
  • Dolu dolu geçen Etkinlik, İçişleri Bakanlığının hazırlamış olduğu 15 Temmuz gecesini anlatan belgeselin sunumu sonrası saat 00.13’de okunan selaların ardından İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani’nin dua etmesi ile son buldu.