…
…
13 Şubat 2020, Perşembe Bingöl, Türkiye.

Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda Evlilik Öncesi Eğitim Kapsamında “Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim “ Semineri Verildi


Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi’nde görev yapan Sosyolog Handan ÇİFTÇİ tarafından İl Evlilik Öncesi Eğitim Programı (EÖEP) kapsamında sağlıklı ve mutlu toplumların oluşması için, aile yaşam kalitesinin artmasına yönelik Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda (40 kişi) 12.02.2020 tarihinde Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçebilirim semineri verildi.

Seminerde; “Doğru Eşi Seçme Konusunda Belirleyici Olan Temel Unsurlar? Eş Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar? Kişinin Doğru Eşi Seçtiğinden Emin Olmasını Kolaylaştırıcı Faktörler İletişime ait temel kavramlar ile Aile içerisinde var olan iletişimin kalitesini arttırmak için yapılabilecekler ele alınmıştır. “Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli unsur, kişinin eşini seçmeyi tesadüflere bırakmaması, bu kararı bilinçli olarak vermesidir. Eş seçimi neden önemli?

Evlilik kararı ve eş seçimi, hayatta alınan en önemli kararlardan birisidir. Eş seçimi rastgele bir süreç değildir / olmamalıdır. Evlilik kararı; Kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının annesinin/babasının kim olacağını ve ailenin bir bütün olarak nasıl bir hayatı olacağını belirler.

Eğitim sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılarak eğitim sonlandırılmıştır. Seminerin sonunda, katılımcılardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandı ve uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.