…
…
…
…
…
…
…
15 Kasım 2019, Cuma Bingöl , Türkiye.

Muhtarlara Yönelik Eğitim


İl Müdür Yardımcımız Orhan VARAN tarafından Bingöl Merkez ve Merkeze bağlı köy muhtarlarına yönelik Bakanlığımızın hizmet modellerinin tanıtımı yapıldı.

Programın devamında İl Müdürlüğümüzde Kadın Hizmetleri Biriminden sorumlu İl müdür Yardımcımız Orhan VARAN ve Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi(ŞÖNİM) Müdür Vekili Sosyolog Veysel BEROJE tarafından ‘’ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda kamuoyuna yönelik farkındalık artırıcı, duyarlılık kazandırılması amacıyla Bingöl Merkez Mahalle ve Köy Muhtarlarına 14.11.2019 tarihinde  65 katılımcıya yönelik  “25 Kasım Etkinlikleri Kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu seminer düzenlendi.

Seminerde; “Şiddet Nedir, Şiddetin Türleri, Şiddetin Etkileri, Şiddetin Çocuklar Üzerindeki Etkisi, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Tedbir Türleri, ŞÖNİM ve KKEM hizmetleri“ vb. konulara değinilerek Kadına ‘’Şiddete Sıfır Tolerans’’ vurgusu yapıldı. Seminer sonunda katılımcılardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandırılıp uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.