…
…
…
11 Mart 2020, Çarşamba Bingöl, Türkiye.

MEV Serkan Akyaz İlkokulu ve Vali Güner Orbay Ortaokulu’nda AEP Kapsamında “Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları” Semineri Düzenlendi


İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan  Sosyolog Handan ÇİFTÇİ  tarafından Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için, aile içi iletişim süreçlerinin işlevselleştirilerek aile yaşam kalitesinin artmasına yönelik  Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında MEV Serkan Akyazı İlkokulu ve Vali Güner Orbay Ortaokulu’nda 10.03.2020 tarihinde  124 katılımcıya yönelik  “Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları” konulu seminer düzenlendi.

Bingöl Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen seminerde; “Madde bağımlılığı nedir? Bağımlılık yapıcı maddeler nelerdir? Bağımlılığın olumsuz etkileri nelerdir? Madde kullanımı belirtileri? Bağımlılık nasıl başlar ve ilerler? Kullanıcıların sığındığı gerekçeler nelerdir? Bağımlılık nasıl tedavi edilebilir? Madde kullanımının getirdiği yasal sorumluluklar nelerdir? vb. konulara değinilerek velinin belli konularda ebeveynlerin bilinçli olmasının önemine vurgu yapıldı. Seminer sonunda katılımcılardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandı ve uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.