…
…
…
11 Mart 2020, Çarşamba Bingöl, Türkiye.

Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’nda “Finansal Planlama ve Aşırı Borçlanma ” Semineri Düzenlendi


İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görev yapan  Sosyolog Handan ÇİFTÇİ  tarafından Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için, aile içi iletişim süreçlerinin işlevselleştirilerek aile yaşam kalitesinin artmasına yönelik  Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Bingöl Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’nda 11.03.2020 tarihinde  31 katılımcıya yönelik  “Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’nda konulu seminer düzenlendi.

Seminerde; “Bireyler, kısa vadede gelirlerini arttıramasalar bile parasal konularda bazı davranışlarını değiştirerek ya da yeni alışkanlıklar edinerek yaşam kalitelerini arttırabilir, kendi ayakları üzerinde durabilirler. Parasal konularda şu hedeflere ulaşmak önemlidir:

  • Kendisinin ve ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilir durumda olmak
  • Acil sağlık sorunları, kazalar ve beklenmedik risklere karşı kendisini ve sevdiklerini korumak
  • Varlıklarını arttırmak ve yaşam kalitesini yükseltmek  “… gibi vb konu başlıklarına dair bilgilendirmeler yapıldı. Kendimize şu soruları sorarak belirlediğimiz ve planladığımız kısa ve uzun vadeli hedeflerle tasarruflarla mevcut kaynaklarımızı daha verimli kullanabileceğimiz gibi var olan kaynağı da yatırıma çevrilebilmenin yöntemlerinden bahsedildi.
  • Acaba gereksiz harcamalarımız var mı? Bunları kısabilir miyiz?
  • Alışverişlerimizi daha uygun fiyata yapabilir miyiz?
  • Bunun yolları nelerdir?
  • Gelirimizi artırabilir miyiz?

Bunun için nasıl bir çalışma yapabiliriz? … gibi ve benzeri konulara da değinilerek finansal planlamanın önemine vurgu yapıldı. Seminer sonunda katılımcılardan gelen sorular açık ve anlaşılır bir şekilde cevaplandı ve uygulamanın pratik yöntemlerine değinildi.